Linux операционна система

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи

Linux операционна система

Linux операционна система може да работи на всякакъв вид хардуер.Това е съвременния вариант на Unix ,създадена през 1969 година.Издава се под лиценз на GNU General Public License ,което гарантира ,че е абсолютно безплатна,достъпна за безплатно сваляне от интернет /от официалния сайт на Linux /.Поради безплатния й лиценз ,следва и това ,че е с отворен код – напълно достъпен за редактиране и подобряване.

Хиляди програмисти по света работят ,за да развиват кода в най-добрата посока.Linux е многофункционална Linux операционна системасистема,която позволява работата на множество приложения от потребителя,без да създават неудобство или проблеми по време на работа.Точно поради тази причина ,това е операционната система,която се използва за управление на сървъри.

Това е изключително стабилна операционна система- актуалириза се постоянно във вид на ъпдейти,които подобряват ядрото,работата и функционалността на системата.Това изключва вероятността да правите преинсталация поне една година и повече.Рестартиране се налага единството,когато се добавя хардуер.

Всички приложения,с които работи са безплатни и аналогични на тези,които се ползват на Windows – например офис пакет Open Office ,който е абсолютно еднакъв по функционалност като тоза на Microsoft,но с тази разлика,че е безплатен.

Дистрибуции на Linux

Linux има доста дистрибуции,като в “Ядрото” се съдържа функционалността на системата.Кода,който се съдържа в Linux операционна системаядрото е проверен многокретно и компилиран,така че да работи бързо  и ефективно.Освен това съдържа и голям брой потребителски програми,които се инсталират по времето ,когато инсталирате и дистрибуцията.Това ви спестява времето да ги инсталирате отделно-ръчно след инсталация на Linux,както при Windows.Това са програми като офис пакет,програма за клипове и филми,за обработка на документи,браузъри и още….

Най-известната дистрибуция на Linux е RedHad и проекта Fedora, Mandrake или Mandriva, SuSe, Debian, SlackWare…. Всяка от тях има индивидуален инсталатор и специфична конфигурация .Избора на дистрибуция зависи от това,какво ви е необходимо от операционната система,за вашата работа.

Виж тук различните дистрибуции на Linux Free Download

 

 

 

 

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи
CLOSE
CLOSE

Компютри втора ръка