Настройка на рутер

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи

Настройка на рутер

Настройка на рутер далеч не е толкова лесно, колкото ще ви кажат в магазините. В повечето случай ,дори няма да можете да разклоните интернет връзката. За да се направи това с пускането на интернет трябва да знаете в менюто ,къде да коригирате настройките и да клонирате мак адреса на компютъра,който до последно е получавал интернет. Това се прави като си набавите лан кабел ,вържете рутера към ланката ,в която до скоро сте получавали интернет и влезнете в менюто да клонирате мак адреса на същия компютър. В против случай трябва ръчно да изведете мак адреса на лан картата,която сте използвали за интернет и да въведете ръчно в полето клон мак адреса,което е по-трудно,но се прави при липса на кабел.

Всяка марка рутер има различно меню и се настройва по различен начин.

Следващо нещо,което се прави е да смените IP -то на вашия рутер ,защото заводски повечето рутери са с мак адрес 192.168.0.1 .Това се прави с цел, по -трудно да има достъп от нежелани посетите до вашия рутер.

Настройка на рутерСлед това се сменя user name и парола ,защото ако случайно попаднат на IP -то на рутера и паролата ви е по подразбиране ,има много голяма вероятност да влезнат в рутера ви и да извършват нежелани действия. Най-често в голям процент от случаите  на рутерите от долния край е изписано  IP,user name и парола .

Заключване на безжичната ви мрежа – те биват различни типове / не ми се иска да влизам в подробности/,но  както казах по-горе ,софтуера на всички марки рутери се различава.Трябва сами да откриете къде на съответната марка,как да заключите интернета и по какъв начин.Паролите биват 64 -128 бита и по-големи.Колкото по-голяма е парола,толкова по-добре – с цифри и букви ,малки и големи.

настройка на рутер linksys  ,настройка на рутер tp-link  ,настройка на рутер d-link   ,настройка на рутер netgear   ,настройка на рутер tenda    ,настройка на рутер tp-link tl-wr740n    ,настройка на рутер tp-link wr740n     ,настройка на рутер бтк

 

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи
CLOSE
CLOSE

Компютри втора ръка