Диагностика на лаптоп

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи

Диагностика на лаптоп

Когато лаптопа  започне да грее ,това се усеща осезаемо и става доста по-шумен.В случай,че го държите в себе си ,докато работите ,ще го усетите доста по-бързо.Зимата ще ви хареса, но лятото е неприятно.Както и настолния компютър ,лаптопа също събира прах и вентилаторите,които
Диагностика на лаптопохлаждат частите се затрудняват, забавят оборотите си и в някои случай спират.Това го кара да прегрява. Става по-шумен,защото се затруднява в охлаждането.За това се отваря,почиства се от прах,която може да е образувала цяла топка от мръсотия и се обновява термо пастата на процесора, на видео картата и другите чипове.Не е гаранция, че някои от вентилаторите не е изгорял и да има нужда от смяна. За това трябва да се реагира навременно, защото последиците могат да бъдат сериозни-изгорял процесор,дъно или някоя от другите части.За лаптопите частите са по-скъпи,защото са строго индивидуални за модела и  ремонта следователно е по-скъп.Когато е още в гаранция и усетите греенето,обърнете се веднага към сервиза ви.В случай,че вече е изтекла гаранцията,но до момента не е отварян за подобна профилактика-то веднага потърсете компетентно лице.

Друг важен момент е подмяната на термо пастата на процесора и всички други чипове. Тя наподобява паста за зъби ,която се слага на процесора,на чипове ,видео карти и др.,които имат нужда от охлаждане с радиатор и в голяма част от случаите се съпътстват с вентилатори. В случай, че компютърът ви стане изключително безшумен , то най-вероятно някои от вентилаторите е спрял. Така се намалява процеса на охлаждане и веднага трябва да се смени.

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи
CLOSE
CLOSE

Компютри втора ръка