Преинсталация на Windows

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи

Преинсталация на Windows

Преинсталация на Windows или почистване на компютъра от повтарящи се и ненужни файлове, неработещи икони за бърз достъп и други. Това става във времето на ползване на компютъра ,при което сваляте песни и филми, инсталирате и деинсталирате програми, което пълни компютъра с  излишни данни, трупа грешки и забавя неговата работа. Това налага той да бъде почистен от всичко излишно като се направи “формат” на цялата операционна система и да започнете на чисто. Това ще изчисти харда от всичко ненужно и компютъра ви  ще “заработи” пак. Заедно с това ще се инсталират програми, като антивирусна програма, плеър за музика, архиватори, специални програми за друг вид работа с компютър. Това се налага периодично, поради натрупани грешки в операционната система във времето на ползването й -повредени файлове, вируси и много други.

Преди форматиране на компютъра трябва да свалите всичко важно за вас от дяла ,в който е инсталиран Windows и евентуално сте запаметили нещо там,защото при форматирането ще бъде изтрито. В това число влиза и десктопа,тъй като той се води към дяла ,в който се инсталира Windows.

Когато инсталирате Windows харда трябва да бъде разделен на две части,което се прави с определена програма или чрез самия Windows по време на инсталацията,защото има такава функция за разделяне на харда. Това е с цел в едната част да бъде инсталирана операционната система WINDOWS-а , а в другата половина да държите личната си информация. Така ,когато се налага форматиране /преинсталиране на системата, вашата информация няма да бъде засегната-изгубена. Ще бъде подменен само WINDOWS-а. Също така това разделяне е в услуга на системата, при която се инсталират програми и техните файлове се поставят в нея. Така объркването на информацията е сведена до минимум.

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи
CLOSE
CLOSE

Компютри втора ръка