Компютъра бави зареждането на Windows

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи

Компютъра бави зареждането на Windows

Бавното зареждане на Windows-а може да се дължи на няколко причини.

Първо може да не ви достига Ram памет за работата,която искате да извършите.С течение на времето при ползването на компютъра се инсталират доста програми ,които се ползват и се увеличават системните изисквания и ресурси към компютъра ,за да работи пълноценно.Всяка една програма има системни изисквания и дърпа определено количество Mb от Ram паметта и за да се стартира всяка от тях ,то Ram паметта трябва да бъде достатъчно за всяка от тях.Особено , ако включите две или три програми наведнъж.За това преди да инсталирате дадена програма ,първо проверете какви са нейните изисквания – с каква операционна система работи, колко Ram ще и бъде необходима и т.н.

Втора причина – програми,които се стартират с операционната система. Това можете да проверите лесно от Компютъра бави зареждането на WindowsStart бутона – All programs – Startup ,където ще видите програмите,които се стартират заедно с Windows.Някои програми,които по подразбиране се инсталират така и вие трябва да ги изключите ,за да не бави стартирането на компютъра.Изключвате ги като натиснете с десния бутон върху тях и избирате Delete. Това ще улесни стартирането на Windows.

Трета причина – инсталирали сте си скрийнсейрвър или шарен тапет. Да! – това са много забавни картинки с плуващи рибки, хвърчащи пеперуди или снеговалеж покрай Коледа.Тяхната задача в случая е и да забавят стартирането на Windows -а ви ,освен ако нямате компютър от ново поколение с високи системни параметри.Далеч по-практични са статичните снимки,които можете да свалите от интернет и да си сложите нещо весело на десктопа.Можете да премахнете скрийнсейрвъра или тапета и да си изберете някои от съпътстващите операционната система тапети , като върху десктопа натискате дясно копче на мишката и избирате Properties – Screen Server и си избирате тапети и изгледи за десктоп.

Четвърто – компютъра има нужда от дефрагмент. Това ще рече – записаните файловете в хард диска ви,се Компютъра бави зареждането на Windowsразделят на няколко части ,вместо да бъдат записани последователно.Когато искате да отворите даден файл- филм ,клип или нещо друго ,главите да четеца / на харда почват да търсят различните части от файловете ,преди да ги възпроизведе.Това ще забави работата на компютъра и ще забави отварянето на файла.Windows предоставя инструмент Disk Defragmenter ,който пренарежда данните /фаловете в харда в правилен ред. Можете да отворите Disk Defragmenter ,като отидете на Start – All programs – Accessories – System Tools – Disk Defragmenter. Избирате желания дял от харда и щраквате върху Defragment.

Причините могат да бъдат още много и разнообразни,защото Windows е капризна операционна система и с течение на времето натрупва грешки при работата си и се налага просто да бъде преинсталирана.Това значително ще ускори работата на компютъра.

 

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи
CLOSE
CLOSE

Компютри втора ръка