Как се сменя част в компютъра

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи

Как се сменя част в компютъра

Тук ще обърна внимание на нещо много важно,когато сменяте която и да е част от компютъра. Винаги и първо го ИЗКЛЮЧВАТЕ!!!!!  Когато вадите частта, машината трябва да е напълно изключена от контакта , иначе последиците могат да са катастрофални. Човешкото тяло съдържа статично електричество,което можете да неутрализирате, като хванете метален предмет преди да започнете работата върху частите на компютъра или също към метал, който сте сигурни ,че е заземен-например тръбите на топлофикация. След това се обръща внимание на пинове на самата част и гнездото, в което ще се поставя.Цялата процедура се прави без всякакъв натиск върху частта – ако е в правилното гнездо ще влезне без проблем, в противен случай ще се строши.

Компютрите са машини,които изискват много търпение и всяко нещо по него се сменя или почиства без да се бърза.

При смяната на RAM памет например се внимава с крачетата,които я захващат за дънната платка ,за да не се строшат.Също така пиновете трябва да са точно поставени /в правилната посока,за да не се строши някой от тях и RAM-а става неизползваема.

При подмяна или профилактика на процесор се внимава в начина му на захващане  към дънната платка – почти винаги има различни приспособи за захващане ,които изискват повече внимание.

Така е с всяка друга част от компютъра ,затова не бързайте.Най-добре се обърнете към компетентно лице .

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи
CLOSE
CLOSE

Компютри втора ръка