Как да избера лаптоп

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи

Как да избера лаптоп

Избора на лаптоп зависи от няколко въпроса:

-Каква дейност ще извършвате на него? За това най-важното е
параметрите на лаптопа – процесор, рам памет, хард диск.

-Често ли ще го носите – издръжливостта на конструкцията,ще го возите из неравностите по пътищата и ще трябва да издържи на всички условия при пренасяне

-За колко пари?

-С каква операционна система искате да работите и има ли възможностите да работи с нея,заедно с пуснат skype или друга програма- в такъв случай е особено важна рам паметта,с която разполага лаптопа.

-В последно време с навлизането на все по-нови техники се продават и лаптопи,за които липсват драйвери и е все по-трудно дадена операционна система да бъде пригодена за работа.

 

Ето и някои характеристики,които могат да ви помогнат в избора:

Ноутбук системата е проектирана да бъде по-малка от лаптопа почти във всяко отношение- размер, тегло , възможности и цена.Ноутбуците имат по-малки дисплей ,тежат от 2-3 килограма и нямат съвременните мултимедийни функции на лаптопа.В същото време те са доста удобни за търговци ,на които при пътувания има достъп до основните му услуги и интернет. Много от ноутбуците имат операционна система,инсталирана на него и RAM памет сравними с тези на лаптопа,CD и DVD устройства и звукови възможности. Те са направени като допълнение на настолния компютър,а не негов заместител.Те са за хора,които използват предимо интернет за гледане на клипове, слушане на музика,разглеждане на снимки ,както и за преносими компютри за бизнесмени ,както беше споменато.Те не стават за използване на сложни и тежки програми ,които изискват доста по-високи параметри от тези на ноутбука. Лаптопът от друга страна е създаден така,че да успее да замести домашния компютър като конфигурация и възможности.Те варират като размери и ,ако Ви трябва такъв при бизнес пътувания изберете по-малък вариант ,защото при пренасянето са възможни повреди, а и са по-удобни поради теглото си.Те имат вградени CD -DVD устройства, вградени високоговорители и опции за свързаване към интернет Wi-fi карти, както могат да се ползват външни дисплей и всякакви други периферни устройства в офиса, хард диск и звукова система.

Субноутбукът е още по-малък от ноутбука и от лаптопите.Те са за хора,които въвеждат данни по време на работа и пътувания,правят графици,проверяват пощата си ,свъзват се с офиса и използват интернет . Те нямат модерни възможности и осигуряват основното за потребление.Те нямат CD или DVD устройство ,както и други обемисти компоненти. Въпреки това имат добри дисплей, голямо дисково пространство и клавиатура в пълен размер за удобство.

Лаптопа от друга страна може да бъде абсолютен заместител на домашния компютър , с големи параметри,които позволяват широк спектър на работа/можете да работите с по две-три програми едновременно/,имат големи хард дискове, които да поемат огромен обем от информация,с мощни видео карти,които позволяват задвижването на големи и нови игри/ако играете такива/, мощни процесори, които трудно могат да се “задъхат” на темпото ви и още много подобни.

Съвета ми към вас е –Допитвайте се до човек,които има понятие от тези неща,за да сте сигурни ,че ще си  закупите подходящата за вас машина на разумна цена.В голямото разнообразие от техники винаги има подходящ избор. 

 

 

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи
CLOSE
CLOSE

Компютри втора ръка