Дефрагмент на хард диск

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи

Дефрагмент на хард диск

Дефрагмент на хард диск е полезно действие, което подрежда разбърканите файлове в системата. В процеса на работа – сваляне на филми, песни , снимки, след това ги изтривате и сваляте нови – всичко това създава лек хаос в системата. Дефрагмента спомага за тяхното подреждане и подобрява работата на компютъра. Пример за това може да бъде вашата библиотека, в  която сте поставили всяка книга където ви падне. Когаго започнете да я търсите това отнема доста повече време, отколкото когато са подредени. Случая с файловете в система е аналогичен.

Когато направите дефрагмент на компютъра ще започне да работи осезаемо по-добре.Това се налага периодично,за да има ред във всички файлове в компютъра.

Това ще рече – записаните файловете в хард диска ви,се разделят на няколко части ,вместо да бъдат записани последователно.Когато искате да отворите даден файл- филм ,клип или нещо друго ,главите да четеца / на харда почват да търсят различните части от файловете ,преди да ги възпроизведе.Това ще забави работата на компютъра и ще трудно ще отвори файла.Windows предоставя инструмент Disk Defragmenter,който пренарежда данните /фаловете в харда в правилен ред. Можете да отворите Disk Defragmenter ,като отидете на Start – All programs – Accessories – System Tools – Disk Defragmenter. Избирате желания дял от харда и щраквате върху Defragment.

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи
CLOSE
CLOSE

Компютри втора ръка