Гасенето на компютъра директно от тока

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи

Гасенето на компютъра директно от тока

Гасенето на компютъра директно от тока ,докато работи ще навреди на системните файлове /изгубени , както и на частите на компютъра. Вгасенето на компютъра директно от тока члучай, че имате отворени и не запаметени документи – ще се изгубят. Същото се отнася и за нещо, което сваляте от интернет – ще бъде прекъснато и евентуално ще започнете от начало. Големи вреди могат да нанесат токовите удари /проблеми в електрозахранването , което може да повреди софтуера и хардуера. Закупуването и ползването на UPS може да Ви спести доста главоболия.

Това е устройство, което осигурява постоянен ток, в случай че бъде прекъснато електрозахранването поради някаква причина, както при променлив волтаж и честота на тока. В случай,че тока изгаснее UPS веднага подава ток към компютъра, благодарение на батерията, която се съдържа в него.Това може да продължи 15 минути / или в зависимост от UPS -а , доста повече време/ докато бъде възтановено електрозахранването. Това е важно ,тъй като подобно шокиращо гасене на компютъра докато работи ,може да нанесе много сериозни повреди както в операционната система, така и в частите на компютъра.

За съжаление съществуват и миктро токови удари,които няма да накарат компютъра ви да изгаснее ,а само леко ще премигне.UPS устройствата могат да ви предпазят и от тях,защото не са безобидни и също могат да нанесат неприятни повреди

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи
CLOSE
CLOSE

Компютри втора ръка