Вируси в прикачени файлове по e-mail

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи

Вируси в прикачени файлове по e-mail

Вируси в прикачени файлове по e-mail са един от най-лесните начини да ви примамят ,за да заразят с  вирус компютъра. Имайте в предвид това –ВИЕ СТЕ ТЕЗИ,КОИТО ГИ ПУСКАТЕ В КОМПЮТЪРА СИ!!!! Без ваше разрешение няма как да стане! Единствения начин да заразите компютъра си е да свалите файла и да го отворите.Иначе няма как да стане по въздуха.Ето и вариантът : изпращат ви писмо в пощата, с което ви канят да участвате в някаква лотария , казват ви че сте спечелили от някаква игра голяма парична сума или кой знае още какво могат да измислят,за да предизвикат любопитството ви,да свалите прикачения файл и да го отворите,за да видите какво сте спечелили.

Първия признак, по който да се ориентирате е – кой ви праща писмото.Ако е познат – питайте го какво е ? За какво ви го праща ? В случай ,че е непознат -веднага го изтривате!!!

Разширенията на файловете също  могат да ви помогнат  – най разпространените файлови разширения разнасящи вируси могат да са :    .exe , .com ,  .bat  ,  .pif,   .src,   .vbs -това са разширения на скриптови кодове и програми,които могат да съдържат опасни вируси.

Файловите разширения  – .doc,   .xls са разширения на офис документи -Open Office или Word и Exel.

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи
CLOSE
CLOSE

Компютри втора ръка