Архивиране или компресиране на данни

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи

Архивиране или компресиране на данни

Архивиране или компресиране на данни е много полезна функция, когато имате огромно количество от Архивиране или компресиране на данниинформация и ви заема много място на компютъра – филми, песни, документи, снимки или други подобни. Когато искате да запишете голяма папка с информация на диск ,първо я архивирайте. Така първо ще стане по-малка като обем /примерно – от 10 Gb ще стане 6 Gb – ще се запише много по-бързо и ще отнеме по-малко място на диска ви. Другото предимство е ,че така данните са по-добре защитени . В случай,че диска се повреди ,без да разархивирате документа го прехвърляте на друг диск , за да го запазите. Също така чрез архивирането си правите копия на ценната информация ,като на един диск записвате снимките си ,а на друг ги архивирате и записвате. Подобни функции като  архивирането на документите си ще спестите и много място в харда си.

Можете да ги архивирате,като първо трябва да имате инсталиран Win Rar – архиватор на компютъра си. Той се инсталира много бързо с .exe файлово разширение. След като го инсталирате , отивате в компютъра си , където се намира папката, която ще архивирате. Натискате десен бутон върху самата папка и избирате Add to Archive, след което се отваря прозорец с маркирано поле ,където можете да зададете име на папката, за да не се бъркате и натискате OK .

Обикновено това е натоварваща функция за Windows и ще отнеме малко време, но това зависи от големината на Архивиране или компресиране на даннипапката с информация. Не пускайте повече от два архива наведнъж.

В случай,че искате да изпратите голям брой снимки или документи по Skype да речем или по пощата – не ги изпращайте един по един. Това ще отнеме доста време и за вас и за човека отсреща. Архивирате папката,която искате да му изпратите и я пускате в Skype или прикачете като файл в пощата.

 

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи
CLOSE
CLOSE

Компютри втора ръка